L'empresa familiar Cítrics El Plà es creà en 2005 pels membres més joves d'una antiga família valenciana, dedicada des de sempre a conrear la terra heretada dels nostres avantpassats, amb l'objectiu d'oferir taronges recentment recol·lectades de l'agricultor al consumidor sense cap classe d'intermediaris.

És el comerç just on vostè surt beneficiat en qualitat olfactòria i gustativa del producte i nosaltres obtenim el benefici de cuidar millor el medi ambient, ja que des dels primers anys apostem per convertir els cultius a les normes de l'agricultura ecològica. 

En 2008, amb la finalitat d'ampliar la nostra oferta i ajudar a agricultors de la zona, incorporem una selecció d'olis d'oliva verge extra de la Comunitat Valenciana, dels quals alguns d'ells han obtingut i segueixen obtenint premis a la seva qualitat. 

Posteriorment, ampliem la nostra gamma de productes la base dels quals és l'oli d'oliva verge extra ecològic junt amb olis essencials cítrics ecològics i així traiem la nostra cosmètica natural.

El nostre coneixement del mitjà i en estar en la cruïlla de comarques tant d'interior com de la costa també ens permet conrear altres varietats autòctones com són ametlles, olives, aromàtiques….

On estem

Estem a Xàtiva (València) comarca de La Costera i els nostres camps es troben al costat de la petita pedania de El Plà, un paratge natural protegit, en el límit de tres comarques: La Costera, La Safor i la Vall d'Albaida. Estem dins d'una petita vall a l'abric del massís del Montduver, proporcionant un micro clima especial i una abundància en aigües filtrades de forma natural per la mateixa roca, que són les que s'utilitzen per al reg.

Què oferim

Productes frescos, de temporada i de producció ecològica.

PRODUCTES FRESCOS, directes del camp, amb tota la seva frescor i recollits en el moment òptim de la seva maduració. Sense passar per càmera i sense manipulacions post-collita. Els valors nutricionals de qualsevol producte minven a mesura que passa el temps.

Per tant, la frescor d'un aliment és un dels atributs més important perquè un producte obtingui un sabor autèntic que li asseguri la seva singularitat.


PRODUCTES DE TEMPORADA O ESTACIONALS, perquè un producte sigui fresc és essencial que sigui detemporada, respectant el cicle natural de la naturalesa. Sostenibilitat significa produir aliments sense malgastar innecessàriament energia, ni els recursos finits de la terra i sense produir impactes mitjà-ambientals negatius que afectin la biodiversitat de la zona, es reciclen els nutrients de les plantes i es protegeix l'erosió del sòl així com també la conservació de l'aigua. No s'atempta contra la devastació que els mètodes de l'agricultura industrial està causant.

Són productes de la nostra zona, productes vinculats a una terra identificable, productes de qualitat diferenciada, sans, portadors de sabors i de plaers. Productes que ens vinculen a una terra i a una relació amb el mitjà que ha perdurat a través del temps. En definitiva, productes que ajudaran a dinamitzar una economia social malmesa pel pas del temps.

Enfront de la cultura del menjar industrial i ràpida que estandarditza i homogenitza els sabors i els gustos, s'oposen els productes frescos i de temporada que busquen oferir el sabor autèntic i original del producte perquè ho faci únic. Solament aquests productes poden tenir més nutrients perquè és menor el temps d'espera entre el venedor i el comprador. Però també el consum d'aquests productes minimitza l'impacte de CO2 a l'atmosfera.

I , PER DESCOMPTAT, DE PRODUCCIÓ ECOLÒGICA. Els aliments de producció ecològica són més sans, assegurances i saludables.

SANS, pel mètode de producció on no s'utilitzen ni abonaments químics, ni pesticides, ni herbicides, ni hormones, ni organismes genèticament modificats…

Però també són més SEGURS perquè tot aquest mètode de producció està avalat per un organisme oficial que ho controla. Solament la inspecció, el control i la Certificació dels productes procedents de l'Agricultura Ecològica és una fase essencial i imprescindible per assegurar al consumidor l'adquisició d'un producte ecològic garantit. La nostra producció ecològica està controlada pel COMITÈ D’AGRICULTURA ECOLÒGICA DE LA COMUNITAT VALENCIANA (*CAECV) nº CV-3702–PV.